Det händer mycket…

Förintelsens minnesdag i fredags med Kofi Annan i direktsänd TV och konsert i Musikaliska, Nybrokajen. Öppnande av utställningen (O)mänskligt i Örebro i lördags. Och så igår överlämnandet av materialet Uppdrag: Demokrati till demokratiminister Birgitta Ohlsson. Vi har fått en flygande start detta år. Det känns väldigt tillfredsställande och roligt! Vi tror på det vi gör, och det verkar som om andra gör det också.

Uppdrag: Demokrati innehåller 22 workshopar som vi är övertygade kan bidra till skolans undervisning om och i demokrati. Det är ett material som aktiverar skolungdomarna till att tänka och ta ställning själva kring demokratin och dess villkor. Det är väldigt viktigt eftersom demokratin inte är något vi bara kan bestämma att alla ska omfatta eller ta för given. Den måste i varje generation erövras inifrån som en genuin övertygelse. Det är bara så den får fäste i vår lagstiftning och vårt samhällsliv.
Nu ska vi arbeta för att få ut detta material till skolor och lärare. Vi har fått ett särskilt uppdrag av Birgitta Ohlsson att sprida materialet under året. Vi kommer att göra ett antal nedslag i landet med tvådagarsprogram, en dag lärarfortbildning och en dag för beslutsfattare särskilt inom utbildningssektorn. Det ska bli riktigt spännande!

Det här inlägget postades i Demokrati, Mänskliga rättigheter, Minnas, Raoul Wallenberg, Tolerans. Bokmärk permalänken.