Sommar, sommar, sommar…

Det som händer i Sverige just nu tycks ske i Almedalen. Man kan ha synpunkter på denna jätteansamling av offentliga och privata aktörer, särskilt på kostnaderna. En stor del utgörs ju av skattemedel. Är det en rimlig hushållning av våra gemensamma resurser? Jag undrar.
Efter flera års närvaro åkte jag inte dit i år. Det kostar helt enkelt mer än det smakar. Jag vill heller inte acceptera den mer eller mindre underförstådda hållningen: syns man inte i Almedalen så finns man inte.
När detta är sagt tycker jag det är ett gott tecken på vår levande demokrati att våra beslutsfattare och makthavare kan röra sig fritt och delta i öppna och folknära samtal. Med den väldiga mediabevakningen kommer denna öppenhet också alla oss till del som inte är på plats. Det skapar delaktighet – en fundamental komponent i en vital demokrati

Så här inför semestern har jag skrivit samman ett sommarbrev där jag berättar och funderar kring Forum för levande historia och vår verksamhet. Läs det gärna och kommentera!
Nu blir det nog lite si och så med bloggandet några veckor framöver. Motorsågen, vedyxan och grillandet ska få sin beskärda del av min tid. Kalorier ut och in – det är väl något av semesterns signum!

Det här inlägget postades i Almedalen, Delaktighet, Demokrati, sommar. Bokmärk permalänken.