FannyAnn Eddy

Glöm inte att kolla vår hjältekalender. Idag handlar den om FannyAnn Eddy. www.facebook.com/dagenshjalte

Hon kämpade för homosexuellas rättigheter, grundade den första organisationen för homosexuella i sitt hemland Sierra Leone och talade om saken i FN. Vad blev följden av denna kamp? Hon mördades på sitt kontor 30 år gammal.

Varför tålde de män som mördade henne inte att hon och andra bara får vara som de är? Vad är så hotfullt med det? Varför ska en människa inte få lov att leva sitt eget liv på sitt eget sätt så länge hon inte skadar eller kränker andra? Talet om alla människors lika värde faller platt till marken så länge det inte får ikläda sig kött och blod i konkreta människors liv.

Låt oss högakta sådana som FannyAnn Eddy som vågar stå upp för något de tror på och brinner för och som får betala ett högt pris för det. Och låt oss inspireras av det i vardagen. Kanske inte så uppseendeväckande eller med så högt pris men som små droppar som urholkar stenen och som tillsammans bidrar till ett mänskligare samhälle.

Det här inlägget postades i Alla människors lika värde, ansvar, civilkurage, hjälte, levande historia, Mänskliga rättigheter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.